Malá obmena receptu na môj rýchly jablkový koláč. Pridala som perníkové korenie, navrch slivky, čokoládu a koláč plný jesene je na svete. A možno vás poteší, že polovicu múky môžete nahradiť ovsenými vločkami. Vždy tak dostanete trochu iný koláčik, ktorý je ale jednoduchý na suroviny a superchutný. Ten môj na fotke má v sebe aj ovsené vločky, preto je menej nadýchaný. Ak použijete iba múku, koláčik bude trochu vyšší.
Budem sa tešiť, až tento jablkový perník so slivkami a čokoládou vyskúšate! A keďže viem, že v sychravom období idú perníkové koláče mnohým na chuť, pripomínam ďalšie perníkové recepty z blogu. Lebo horúci čaj, teplá deka a vôňa perníkového korenia rozliehajúca sa kuchyňou je ideálna kombinácia na tieto chladné dni :)
Perníkové korenie využijete aj v týchto receptoch:
Jablkový perník so slivkami a čokoládou
/plech 30x40cm/
- 500 g neošúpaných jabĺk
- 300 g hrubej alebo polohrubej múky (polovica sa môže nahradiť najemno rozmixovanými ovsenými vločkami)
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 2-3 ČL perníkového korenia
- trochu pravej vanilky alebo vanilkový cukor
- 5 vajec
- 200 g kryštálového cukru
- 100 g mletých orechov
- 1 PL kakaa
- + slivky (cca 500 g)
- + 200 g horkej čokolády a 1 PL oleja
Ako na to:
Rúru si zapneme na 180 st.C.
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej peny, asi 6-8 minút. Zľahka vareškou po častiach vmiešame mleté orechy, nastrúhané jablká a múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom.
Cesto vylejeme na plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie (alebo vymastený maslom a vysypaný múkou).
Na cesto poukladáme rozpolené slivky.
Pečieme pri 180 st. C 25-30 minút. Koláč necháme vychladnúť na mriežke.
V mise nad parou roztopíme čokoládu, pridáme lyžicu oleja a rovnomerne rozotrieme na vychladený perník.
Dobrú chuť! ღ
Ak vyskúšate jablkový perník so slivkami a čokoládou podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!
Ela
Práve som narazila na túto stránku. Veľmi sa mi páčila vaše takmer až profesionálne zábery a aj typy jedla. Cením.
ďakujem pekne Olívia!