logo

Čokoládový perník

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Ak vyskúšate tento čokoládový perník upiecť raz, určite sa ho už nevzdáte. Je šťavnatý, jednoduchý na prípravu a variabilný v použití surovín. Ak máte nazvyš oriešky, sušené ovocie, alebo horkú čokoládu, skvelo ho obohatíte. Na potretie odporúčam dobrý domáci džem, mne sa hodil marhuľový, ale aj ríbezľový či višňový by mohol byť v perníku veľmi chutný. Navrch už len čokoláda a je to dokonalé:)

Na čokoládový perník potrebujeme:

  • 400 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 perníkový prášok do pečiva
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • 4 PL roztopeného masla
  • 2 PL kakaa
  • 2-3 vajcia
  • 3 ČL džemu (ríbezľový, malinový)
  • 1/2 l mlieka
  • voliteľné: hrozienka, posekané mandle

Navyše:

  • džem na potretie
  • čokoládová poleva (napr. čokoládová ganache – 150 g horkej čokolády zalejte 120 g vriacej smotany na šľahanie, dobre vymiešať a natrieť na vychladený perník)

Recept je na klasický veľký plech s rozmermi 40×30 cm.

Postup:

  1. Rúru zapneme na 180 st. C. Pripravíme si plech: vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  2. Všetky suroviny na perník vymiešame spolu.
  3. Vylejeme na plech a pečieme pri 180°C približne 35 minút.
  4. Vyberieme z rúry, necháme 5 minút vychladnúť a ešte teplý potrieme džemom. Necháme celkom vychladnúť.
  5. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Ak vyskúšate čokoládový perník podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca … a pokojne aj tu v komentároch! :-)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.