logo

Cviklový šalát s kozím syrom

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Cviklu som z detstva poznala ako zaváraninu – nakrájanú na kocky v sladkokyslom náleve, alebo na spôsob studeného šalátu z chrenom ako súčasť veľkonočného menu. V poslednej dobe som si ju obľúbila v pečenej podobe v kombinácii so slaným syrom, ale rada ju používam aj do koláčov.

Pečená zelenina je mojou srdcovkou a tento cviklový šalát môže byť jednoduchou večerou, prílohou, alebo obedom na ďalší deň a navyše, keď už mám zapnutú rúru, upečiem aj nejaký koláč. :-)

Na cviklový šalát pre 2 osoby potrebujeme:

  • 4 menšie cvikly
  • olivový olej 3PL
  • himalájska soľ
  • balsamiko 1/2 PL
  • čerstvé bylinky (rozmarín, tymián)
  • kozí syr 100 g

Postup

  1. Cvikly ošúpeme, nakrájame na kúsky/plátky.
  2. Posypeme soľou, bylinkami a prelejeme olivovým olejom, všetko zmiešame a vysypeme na plech.
  3. Pečieme 30-40 minút na 200 st. C.
  4. Prelejeme balzamikom, olivovým olejom, celé premiešame a podávame posypané krémovým kozím syrom.

Super obmenou je aj slovenská verzia: balzamiko nahradíte jablčným octom a posypete pravou bryndzou.

 

One thought on “Cviklový šalát s kozím syrom”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.