logo

Cviklový šalát s kozím syrom

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Cviklu som z detstva poznala ako zaváraninu – nakrájanú na kocky v sladkokyslom náleve, alebo na spôsob studeného šalátu z chrenom ako súčasť veľkonočného menu. V poslednej dobe som si ju obľúbila v pečenej podobe v kombinácii so slaným syrom, ale rada ju používam aj do koláčov. A tento cviklový šalát s kozím syrom je skvelá dobrota. Môže byť jednoduchou večerou, prílohou, alebo obedom na ďalší deň, lebo dobre chutí aj studený.

Cviklový šalát s kozím syrom

/pre 2 osoby/

  • 4 menšie cvikly
  • olivový olej 3PL
  • himalájska soľ
  • balsamiko 1/2 PL
  • čerstvé bylinky (rozmarín, tymián)
  • kozí syr 100 g

Postup

  1. Cvikly ošúpeme, nakrájame na kúsky/plátky.
  2. Posypeme soľou, bylinkami a prelejeme olivovým olejom, všetko zmiešame a vysypeme na plech.
  3. Pečieme 30-40 minút na 200 st. C.
  4. Prelejeme balzamikom, olivovým olejom, celé premiešame a podávame posypané krémovým kozím syrom.

Super obmenou je aj slovenská verzia: balzamiko nahradíte jablčným octom a posypete pravou bryndzou.

Viac takýchto ľahkých jedál nájdeš aj v mojom článku:

10 receptov pre ľahký štart do nového roka

Ak vyskúšate cviklový šalát s kozím syrom podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

One thought on “Cviklový šalát s kozím syrom”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.