logo

Cviklovo-čokoládové muffiny

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Málokto nemá rád čokoládu. S cviklou je to skôr naopak. Ale keď oboje spojíte dokopy, dostanete vláčne cviklovo-čokoládové muffiny, ktoré si získaju deti aj dospelých. Cviklu v nich veľmi necítiť, sú vďaka nej však šťavnaté a čokoláda sa zas postará o lahodný chuťový zážitok. Prepašovať do koláčov trochu zeleniny nebolo nikdy jednoduchšie. :-) 

Na cviklovo-čokoládové muffiny potrebujeme:

  • 2 menšie cvikly, uvarené a rozmixované alebo postrúhané (cca 3/4 hrnčeka)
  • 1 hrnček hladkej (špaldovej) múky
  • 1 PL bezfosfátového prášku do pečiva (vínny kameň)
  • 2 PL kakaa
  • štipka soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1 hrnček mlieka (alebo bieleho jogurtu, príp. kyslej smotany)
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny (ak použijeme jogurt alebo kyslú smotanu)
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • vanilka
  • 6 PL rozpusteného masla / kokosového oleja
  • 50-60 g nasekanej čokolády

Postup

  1. V dvoch miskách zmiešame zvlášť suché a mokré suroviny.
  2. Všetko zľahka spojíme dokopy a  vylejeme do košíkov – stačí naplniť do 3/4, ešte trocha podrastú.
  3. Pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.

Testovala som aj použitie ďalších múk a tieto muffinky sú výborné aj v kombinácii 1/2 hrnčeka hladkej špaldovej múky, 1/4 hrnčeka pohánkovej múky a 2 lyžice ľanovej a 1 lyžicu amarantovej múky. Kto nie je zvyknutý, trochu prekvapí, že sú hutnejšie, no veľmi chutné a výživné.

Ak vyskúšate cviklovo-čokoládové muffiny podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca. Alebo mi napíšte komentár tu dole :)

Ela

2 thoughts on “Cviklovo-čokoládové muffiny”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.