logo

Cvikla s chrenom

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Chrenová cvikla, to je Veľká noc! Až sa čudujem, že som takúto štipľavú cviklu zvládala jesť ako malá. A čo zvládala, veľmi mi chutila. U nás ju varil vždy otec a počas prípravy nám ju dával ochutnávať. So sestrou sme ho inštruovali, či je dosť sladká, dosť kyslá a dosť chrenová. Lebo presne taká má byť. 

Ak nájdete na trhu či v obchode aj cukrovú repu, neváhajte jednu pridať. Dochutí cviklu lepšie ako obyčajný cukor, nie vždy ju však dostať. Potom už nemusíte dosládzať cukrom.

Cvikla s chrenom

1 kg surovej cvikly

na dochutenie: cukor, ocot, soľ, chren

Cviklu umyjeme a vcelku uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nstrúhame ju najemno. Ochutíme cukrom, klasickým octom, trochou soli a čerstvo nastrúhaným chrenom. Necháme v chladničke prejsť chute. 

Pre ďalšie veľkonočné špeciality a recepty pozrite sekciu Veľká noc.

Ak vyskúšate cviklu s chrenom podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.