Sledovali ste februárové časti relácie Tajomstvo mojej kuchyne s Kamilou Magálovou? Počas februára som mala skvelú príležitosť variť a piecť v štyroch dieloch tejto obľúbenej televíznej relácie. Vysiela sa už desať rokov a tak, keď ma z produkcie oslovili, či by som chcela byť hosťom, tuším som súhlasila hneď. Ešte nikdy som nevarila v telke :D A je to teda úplne iné ako variť a blogovať z pohodlia domova, skryť sa za foťák a editovať fotky podľa svojich predstáv.
Natáčanie relácie
Relácia sa natáčala niekoľko týždňov vopred. Všetky recepty, ktoré som pripravovala, sme spoločne vybrali z môjho blogu. Snahou bolo využiť v kuchyni aj počas zimného obdobia dostupné sezónne suroviny. Vyskladali sme recepty sladké aj slané, aby si každý prišiel na svoje.
V prvej relácii som pripravovala toto plnené morčacie stehno s koreňovou zeleninou. Už len samotné zžitie sa s televíznou kuchyňou bolo zaujímavé. Všetky ingrediencie, pekáč, misky, lyžice či varešku treba mať pripravené vopred na linke. Keď sa začne natáčať, tak sa už len nonšalantne berie jedno za druhým. Nedá sa odbehnúť pre korenie či syr do chladničky, všetko musí byť poruke. A celý recept v hlave ;)
Všade samé kamery
Do toho štyri kamery rozmiestnené po televíznom štúdiu. Asi až pri druhom recepte mi došlo, že sa treba pozerať do tej, kde svieti červené svetielko. Našťastie som v kuchyni nemusela stáť sama, s Kamilou Magálovou bolo celé varenie a natáčanie veľmi príjemné. Bola milá a profesionálna, vďaka čomu som sa uvoľnila a dobre sa mi varilo. Bodaj by aj nie, keď o všetko ostatné sa postaral tím ľudí. Nakúpili a pripravili suroviny, umyli riady, upravili mi zásteru, a keď ma za každým dielom prišla maskérka prepudrovať, hovorím, si, že toto by sa mi páčilo aj doma :)
Každý uvarený a upečený recept sme s Kamilou hneď aj ochutnávali. Bola som rada, že jej moje výtvory chutili a dokonca aj v štábe sa rýchlo rozchytali. Ešte predtým však vždy pribehol pohotový fotograf, rozosmial nás, cvakol a zachytil aj každé pripravené jedlo.
Musím povedať, že natáčanie sa mi fakt páčilo. A som vďačná, že som si mohla vyskúšať odprezentovať svoju záľubu aj novým spôsobom. Od kamarátov či známych som dostala milú spätnú väzbu, že som nemala vôbec trému a pôsobila prirodzene. Úprimne vám poviem, že tréma teda bola, ale ak robíte niečo s veľkým zanietením, ide to akosi ľahšie.
Archív RTVS
Relácia z 2.februára 2020
Pripravila som plnené morčacie stehno s koreňovou zeleninou:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14132/211289
Relácia z 9.februára 2020
Pripravila som tekvicový šalát z cíceromtekvicový šalát z cícerom a cícerové krekrycícerové krekry:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14132/212325
Relácia zo 16.februára 2020
Upiekla som krémový cheesecake Monika s čučoriedkami
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14132/213253
Relácia z 23.februára 2020
Upiekla som mrkvovú tortu s jogurtom:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14132/214085
Vyskúšali ste niektorý z mojich receptov pripravených v relácii? A ako sa vám tieto časti páčili? Napíšte mi do komentára.
Ela