logo

Zemiačky na masle so špenátom

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Zemiaky by som mohla jesť stále. Pokojne niekoľkokrát do týždňa a v každom ročnom období. Vraj som ich milovala odmalička. Boli časy, keď som si na večeru bežne usmažila tanier hranoliek :D Aj dnes si ich síce dám raz za čas, no som viac za šetrnú prípravu. A keď mi minule kamoška básnila o tom, aké famózne zemiačky na masle so špenátom si pripravila, musela som ich vyskúšať tiež. Aj vy si ich urobte. Sú skvelé, chuťovo vyladené a hodia sa ako rýchla večera alebo ako príloha. Ja som si ich dala posypané mäkkým syrom, ale dobre sa kombinujú aj s mäsom či rybou.

Máte tiež radi zemiaky? Ak vám dochádzajú nápady, ako ich pripraviť, vyskúšajte aj ďalšie zemiakové recepty z môjho blogu. S vajíčkom v podobe zemiakovej frittaty, zapečené so zeleninou alebo ako zemiakový šalát bez majonézy

Zemiačky na masle so špenátom

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 3-4 hrste čerstvého špenátu
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ

Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Necháme trochu vychladnúť a nakrájame na štvrtky. V širšej panvici roztopíme maslo a zemiaky opečieme. Pridáme špenát a pretlačený cesnak. Dochutíme soľou a podusíme, kým sa špenát sparí. Podávame napr. s bryndzou či iným syrom, alebo ako prílohu. Dobrú chuť!

Ak vyskúšate zemiačky na masle so špenátom podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.