logo

Zemiaková frittata

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Tento recept by sa tiež pokojne mohol volať „keď už neviem, čo variť“. Alebo hit našich letných obedov. Zemiaky a vajcia máme doma takmer vždy, no v tejto kombinácii som ich predtým nepripravovala. A pritom je to taká dobrota! Frittata je taliansky druh omelety, do ktorej okrem vajíčok môžete pridať „čo dom dal“. Mne veľmi chutí táto zemiaková frittata a teraz v lete som ju pripravovala už viackrát.

Môj recept je pre dve osoby, no robím ju bežne väčšiu a tým pádom vyššiu. Naposledy sme si ju však s manželom pripravili na rýchly obed a tak som ju zvečnila do receptu. Pečiem ju na panvici s priemerom 26 cm. Keď robíte jedlo pre celú rodinu, pokojne si množstvá znásobte, bude pekne vysoká. Pre dvoch ju však môžete pripraviť aj na menšej panvici. A ako píšem aj nižšie, domáca frittata chutí aj s cuketou, paradajkami, alebo do nej nastrúhajte trochu parmezánu. Verím, že vám tiež zachutí.

Zemiaková frittata

Pre 2 osoby:

  • 4-5 vajec z voľného chovu
  • 6-8 zemiakov
  • pár lyžíc mlieka (nemusí byť)
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • olivový olej

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Pripravíme si širšiu panvicu. Na olivovom oleji opečieme plátky zemiakov a pootáčame ich tak, aby jemne zmäkli z oboch strán. Trvá to asi 5 minút. Vajíčka vyšľaháme vidličkou. Pridáme trochu mlieka, dochutíme soľou, korením a bylinkami. Vlejeme na zemiaky a necháme na miernom ohni bez miešania. Po pár minútach, keď je frittata aj zhora takmer uvarená, ju otočíme pomocou taniera, aby sa zapiekla aj z druhej strany. Pokrájame na trojuholníky a podávame so šalátom.

Tip: Do frittaty môžete pridať zeleninu a bylinky podľa chuti. Skúste napríklad cuketu, sušené či čerstvé paradajky, alebo červenú papriku.

Ak vyskúšate zemiakovú frittatu podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

2 thoughts on “Zemiaková frittata”

  1. Ahoj dnes som akurát robil tento recept a bolo vynikajúce, ja som tam pridal ešte cukinu a vrch pospal syrom.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.