logo

Zapekané cestoviny s klobásou a brokolicou

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Vďaka týmto cestovinám si uvedomujem, ako beží čas. Pamätám si totiž, ako sme ich pripravovali ešte na internáte s mojou spolubývajúcou a to je už dobrých desať rokov. Odvtedy som ich robila veľakrát a tak vám ich odporúčam všetkými desiatimi. Aj rokmi, teda :) Ak máte radi jedlá z jedného pekáča, pripravte si tieto sýte zapekané cestoviny s klobásou a brokolicou. Nasýtia celú rodinu a chutia dobre aj na druhý deň.

Kombinácia pikantnej klobásy, chrumkavej brokolice a šťavnatých paradajok je naozaj prekvapivo dobrá. Odporúčam použiť cestoviny penne z tvrdej pšenice, ktoré sa tak ľahko nerozvaria.

  • 1 balenie cestovín penne
  • 2 konzervy lúpaných paradajok
  • 1 brokolica
  • 300 g pikantnej klobásy
  • 300 g tvrdého syra
  • oregano, bazalka

Brokolicu očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej studenej vody. Keď zovrie, vypneme ju a vodu zlejeme (vývar si môžeme odložiť do polievky).
Cestoviny uvaríme podľa návodu al dente.
Klobásu nakrájame na kolieska a na suchej panvici opečieme. Zalejeme paradajkami v konzerve, pridáme bylinky. Vmiešame brokolicu a uvarené cestoviny. Nastrúhame syr, polovicu pridáme do cestovín a vysypeme na plech. Posypeme zvyšným syrom. Dáme zapiecť do rúry na 15 minút pri 180 st.C. Dobrú chuť! :)

Ak vyskúšate zapekané cestoviny s klobásou a brokolicou podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

2 thoughts on “Zapekané cestoviny s klobásou a brokolicou”

  1. Cestoviny sú bomba pecka odporúčam vyskúšať ja som si do omáčky ešte pridala tri strúčiky cesnaku. Fakt výborný recept.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.