logo

Kváskové grissini

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Asi som nevymyslela nič nové, ale ako to už býva, niekedy vás okolnosti prinútia urobiť veci, ktoré ste neplánovali. Tak to bolo aj s receptom na kváskové grissini. V podstate žiadny nie je, len som sa potrebovala zbaviť zvyšného kváskového cesta, ktoré sa mi nezmestilo do ošatky. Rýchle som ušúľala tenké kúsky cesta a v druhej polovici pečenia chleba som ich pridala na pekáč. Usušili sa dochrumkava a tak som sa o ne chcela s vami podeliť.

Takže až budete najbližšie robiť kváskový chlieb, pridajte trochu múky a vody naviac. Ja som mala obyčajné cesto na pšenično-ražný chlieb (ražný rozkvas, pšeničná múka) ale môžete použiť akékoľvek. Cesto som vymiesila v robote, nechala cez noc kysnúť v chladničke a na druhý deň väčšinu cesta stočila na chlieb do ošatky.

Zvyšné cesto som pokrájala na menšie časti a ušúľala valčeky. Podľa hrúbky valčekov pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200 st.C asi 20-30 minút. Kváskové grissini sa upečú dozlatista a treba sledovať, aby sa nechytili okraje.

Pred pečením ich môžete ochutiť posypom (soľ, rasca, parmezán), alebo pridať do cesta nakrájané olivy či sušené paradajky.

Podávame s jednoduchým dipom, či k vínu.


Ak vysúšate podľa mňa kváskové grissini, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

2 thoughts on “Kváskové grissini”

  1. Dobrý den, vypadají úžasně. Ráda bych se do nich pustila a říkám si, jestli jsem dobře pochopila že nekynou…… děkuji

    • Dobrý deň, netreba ich už nechať kysnúť, len dať na plech a upiecť. Zas na druhú stranu, ak postoja hodinku na plechu, nič sa im nestane. Nech sa podaria :) Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.