logo

Tvarohová bublanina s višňami

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Minulé leto som mala bublaninovú mániu a tak som bublaninu piekla asi z každého ovocia, ktoré sme nazbierali. Tento obľúbený recept som trochu oživila a vznikla parádna tvarohová bublanina, v ktorej jemnosť tvarohu akurát dorovnala kyslosť višní. Výborne sa hodia aj ríbezle či maliny, takže ak neviete, čo  s letnými plodmi, šupnite ich do bublaniny!

  • 200 g špaldovej múky
  • 100 g pohánkovej múky
  • 220 g trstinového cukru (170 g na cesto + 50g do tvarohu)
  • 7 vajec (6 ks do cesta + 1 vajce do tvarohu)
  • 1 dcl kokosového oleja /bez vône/
  • 1 dcl vody
  • 1 prášok do pečiva /vínny kameň/
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • trochu mlieka
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • štipka pravej vanilky
  • višne
  1. Na bublaninové cesto potrebujeme 6 vajec – žĺtka oddelíme od bielkov.
  2. V mise vyšľaháme žĺtka so 170 g cukru do peny, postupne prilejeme vodu a kokosový olej.
  3. Bielka ušľaháme so štipkou soli dotuha a pridáme k žĺtkom.
  4. Nakoniec prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a len zľahka premiešame.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný pečiacim papierom.
  6. Tvaroh zmiešame s jedným vajíčkom, 50 g cukru a1 PL škrobu a lyžicou ukladáme do cesta.
  7. Vidličkou môžeme zľahka prejsť bublaninou s tvarohom a navrch rozložíme višne.
  8. Pečieme prvých 10 minút na 200°C, potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 35 minút, kým sa cesto nezačne oddeľovať od krajov, alebo urobíme skúšku špáradlom.

Ak vyskúšate tvarohovú bublaninu podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

 

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.