logo

Šťavnatá orechová torta

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Stvorená pre milovníkov orechových chutí! Na recept som natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Ubrala som skoro polovicu cukru, zvolila obľúbenú špaldovú múku a výsledkom bola lahodná orechová torta ako stvorená na nedeľné popoludnie ku káve.

Šťavnatá orechová torta

Potrebujeme:

  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 150 g tekvice najemno nastrúhanej (maslová alebo hokkaido)
  • 50 g masla
  • 3 vajcia
  • 70 g trstinového cukru
  • 70 g špaldovej celozrnnej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • štipku soli
  • marhuľový lekvár
  • čokoládovú polevu (napr. horká čokoláda s trochou masla roztopená vo vodnom kúpeli)
  • tortovú formu s priemerom 18-20 cm

Ako na to:

  1. Oddelíme si žĺtky od bielok. Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom. Pridáme najemno nastrúhanú tekvicu, mleté orechy, soľ a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh.
  2. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 18-20 cm.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C 45-50 minút.
  4. Vychladnutú tortu potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.

 

Ak vyskúšate šťavnatú orechovú tortu podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca Alebo mi napíšte komentár tu dole :)

3 thoughts on “Šťavnatá orechová torta”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.