logo

Orechová bábovka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Bábovkám som prepadla len nedávno. Celé detstvo som ich nejako nemusela, prišli mi ako také suché koláče, bez krému, bez ovocia, proste nuda. Našťastie sa ľuďom chute sa menia a ja som si zamilovala bábovky :) A tak skúšam recepty, testujem cestá a vyberám pre vás to najlepšie. Inšpiráciou pre tento recept bola bábovka od Maškrtnice, ktorú som dávnejšie zhliadla na jej instagrame. Piekla menšiu dávku v remoske, ja som si však recept upravila na klasickú bábovkovú formu a toto je ona – orechová bábovka. Cesto je vďaka orechom vláčne, odľahčené jogurtom a malo by zvládnúť aj bezlepkovú múku. Ak ju vyskúšate, dajte mi vedieť. 

Orechová bábovka

  • 5 vajec
  • 120 g cukru
  • štipka soli
  • 250 g jogurtu
  • 100 g rozpusteného masla
  • 200 g mletých orechov
  • 200 g múky (použila som polohrubú, ale môžete dať aj špaldovú, celozrnnú či vyskúšať bezlepkovú variantu)
  • 8 g prášku do pečiva
  • 1/2 ČL vanilky

Vajcia, cukor a štipku soli ušľaháme do peny. V mixéri to trvá asi 8 minút. Zľahka metličkou postupne vmliešame ostatné suroviny. Cesto vylejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečieme na 165 °C 60 minút podľa skúseností s rúrou.

Ak vyskúšate orechovú bábovku podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

2 thoughts on “Orechová bábovka”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.