logo

Čokoládová omáčka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Tento jednoduchý recept budete milovať. Ak ho teda ešte nepoznáte. Prednedávnom som ho s vami zdieľala na mojom instagrame a viaceré ste mi písali, že túto dobrotu vám robila babka na parené buchty. A hneď som si uvedomila, že naša babka Irenka nám ju tiež dávala k buchtám na pare. Dlho som ju potom nejedla a až teraz pri deťoch sa u nás doma ujala ako poleva na lievance či palacinky. Ale z nostalgie si ju najbližšie spravím na parené buchty! Jej príprava je jednoduchá, rýchla a z pár surovín, ktoré máte isto aj teraz poruke.

V lete zasa zaváram túto slivkovú nutelu, ktorá je tiež super nátierka na sladké jedlá či do kaše.

Čokoládová omáčka

  • 50 g masla
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 3 PL kakaa
  • 3-5 PL mlieka

Do rajnice dáme zovrieť asi 2 cm vody. Na rajnicu umiestnime misku tak, aby nebola ponorená vo vode – vytvoríme vodný kúpeľ.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo. K maslu pridáme 3 lyžice kryštálového cukru a minútku premiešame. (Nemusí byť úplne rozpustené.)
Pridáme 3 lyžice kakaa, znova premiešame.
Po lyžiciach vmiešame mlieko (môže byť aj studené z chladničky). Najprv sa zdá, že sa omáčka zrazí, ale to je v poriadku. Postupne vmiešame po lyžiciach zvyšné mlieko. Omáčka nadobudne hladkú konzistenciu. Vlejeme do omáčnika a môžeme podávať k lievancom, wafliam či palacinkám.

Pár tipov na záver:

  • Mlieka môžete pridať aj trochu viac, podľa toho, akú hustú chcete mať omáčku.
  • Omáčka pri vychladnutí ešte trochu zhustne.
  • Zvyšnú omáčku stačí odložiť do uzatvárateľnej nádoby do chladničky. V chladničke stuhne. Aby bola znova tekutá, stačí ju zohriať pár sekúnd v mikrovlnke alebo znova roztopiť vo vodnom kúpeli

Ak vyskúšate čokoládovú omáčku podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.