logo

Ovocné špízy v čokoláde

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Dnešný recept je pre všetkých milovníkov ovocia a čokolády. U nás doma sú to naši chlapci :) Mne by kedysi ani nenapadlo pripravovať ovocie na špajli ako celý recept. Ale s deťmi sa mení aj uhol pohľadu. A tak si vravím, že to môže byť pre vás inšpirácia, ako stráviť s deťmi spolu čas v kuchyni a pripraviť si maškrtu. Nuž a poviem vám, že som ani nečakala, aké to bude dobré. My sme použili banány, pomaranče a mandarínky. Práve pomaranče v čokoláde mi chutili najviac. Potom som si spomenula, že veď aj na blogu už mám pomarančový koláč s čokoládou! Ten si možno pripravíme inokedy, ale teraz už poďme na ovocné špízy v čokoláde :)

Presné množstvá vám neudávam, je to na vás, či koľko čoho použijete. Ovocie môžete naukladať nahusto, alebo napichať na špáratká. Čokolády roztopte aspoň 100 g, pridajte lyžicu oleja. A tu už zase nechávam na vás, či v čokoláde namočíte celé špízy, alebo ich len pofŕkate. Záleží od toho, koľko čokolády môžu vaše decká zjesť :D Inak, naši chlapci majú radi mliečnu čokoládu, tak sme použili tú. Keby bolo na mne, ovocie vykúpem v horkej 70%-nej čokine. Ale čo neurobím pre tých mojich maškrtníkov. Každopádne, či už to robíte pre deti alebo dospelákov, verím, že vám táto dobrota zachutí.

Ovocné špízy v čokoláde

  • ovocie podľa chuti – hodia sa banány, pomaranč, mandarínky, ananás, jahody,…
  • na 100 g čokolády 1 lyžicu oleja bez chuti (repkový, slnečnicový)
  • na posypanie – farebné guličky, sušené ovocie, nasekané oriešky,…
  • drevené špajle

Postup:

Nakrájame ovocie a naukladáme na špajle. Čokoládu roztopíme nad parou, pridáme lyžicu oleja (na 100 g čokolády). Každý špíz polejeme/pofŕkame čokoládou. Navrch posypeme podľa chuti a dáme stuhnúť do chladničky (túto fázu deti veľmi radi vynechajú 😀). 

Dobrú chuť! 

Ak vyskúšate ovocné špízy v čokoláde podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.