Jednoduchých letných dezertov nie je nikdy dosť. A poteším vás, tento jahodový cheesecake v pohári je samozrejme nepečený. Jeho príprava je rýchla a nenáročná. Vo výsledku máte skvelý dezert, ktorý nielen lákavo vyzerá, ale aj úžasne chutí.
Krémové poháre sú u nás doma obľúbené, už som vám to tu isto spomínala. Dokonca som našla starší recept na tiramisu v pohároch, ktoré vám tiež odporúčam.
Ale späť k jahodovému cheesecaku. Jemné maslové sušienky, vanilkový krém a svieže ovocie navrch je nepriestrelná kombinácia. Už len ponoriť lyžičku a ochutnať! Ja som ho pripravila na fotenie, že si potom ešte postojí v chladničke, nech sa chute prepoja. Všetci sa však po fotení vrhli na poháre, takže na nejaké prepájanie chutí nebol čas :) To len aby ste vedeli, že pripraviť sa dajú v predstihu, ale aj vtedy, keď vám už návšteva klope na dvere.
A ak by ste dezert chceli naaranžovať do pekných pohárov, mrknite na Lounge by Zalando. Okrem oblečka majú aj kopec dekorácií, krásne riady a kuchynské potreby. Sama som našla do kuchyne zopár skvelých užitočností.
Viete, že vám vždy rada ponúknem viacero možností a preto aj tu sa môžete vyhrať s chuťami. Namiesto jahôd pokojne použite iné ovocie. Mimo leta poslúži aj mrazené. V kréme nechajte vyniknúť chuť bielej čokolády a vanilky. Nič sa však nestane, ak použijete iba tvaroh pre menej kalorickú verziu. A ak ste hedonisti, pridajte k tvarohu namiesto kyslej smotany mascarpone a vychutnajte si božsky krémovú chuť.
Či už sa budete držať receptu, alebo pôjdete podľa hesla „čo dom dal“, verím, že vám bude môj cheesecake v pohári inšpiráciou na chutný dezert. Dajte mi vedieť v komentári, ako sa vám vydaril!
TIP: Pre klasické pečené cheesecaky si pozrite tieto moje recepty.
Na cheesecake v pohári potrebujeme:
- 100 g maslových sušienok
- 250 g hladkého tvarohu (polo- alebo plnotučný)
- 250 g kyslej smotany
- 100 g bielej čokolády
- práškový cukor podľa chuti
- trochu pravej vanilky (vanilkový extrakt/vanilkový cukor)
Jahodové coulis:
- 250-300 g jahôd + pár ks na ozdobu
- 2 ČL kukuričného škrobu (zlatý klas)
- 1 PL cukru
Najprv si pripravíme jahodové coulis.
Jahody umyjeme, orežeme zelené stopky a nakrájame na kúsky.
Do rajnice dáme dusiť jahody s trochou cukru.
Do malej misky dáme 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu. Ku škrobu primiešame trochu vody (max. 0,5 dcl), aby sme škrob vo vode rozriedili.
Prilejeme do rajnice, uvedieme do varu, minútu povaríme a odstavíme.
Necháme vychladnúť.
Medzitým si sušienky rozdrvíme najemno.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
V mise vymiešame tvaroh s kyslou smotanou a vanilkou.
Po častiach vmiešame vychladenú bielu čokoládu. Na záver podľa chuti pridáme trochu práškového cukru.
Pripravíme si 4 širšie poháriky. Podrvené sušienky uložíme na dno. Na sušienky lyžicou ukladáme krém. A na krém navrstvíme jahodové coulis. Ozdobíme čerstvými jahodami a necháme v chladničke chvíľu odstáť.
Máte radi nepečené dezerty? Vyskúšajte aj obľúbenú smotanovú tortu s jahodami podľa môjho videoreceptu.
Ak vyskúšate jahodový cheesecake v pohári podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela
V spolupráci s Lounge by Zalando.