logo

Rýchle tiramisu do pohárov

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Už som vám vravela, že u nás fičia krémové poháre viac ako koláče? Teda ja som na tie koláče, ale moji chlapci milujú pudingy, krémiky a dezerty do pohára. Takže keď mám doma zvyšný tvaroh a mascarpone, robím tieto rýchle záležitosti. Napríklad ako tiramisu do pohárov. Keďže je v ňom káva, toto bolo pre dospelákov, deťom však kávu môžete nahradiť ovocím.

Keď príde na tiramisu, milujem klasiku. Našľahané vajíčka, mascarpone, kávou nasiaknuté savoiardi, tak to mám rada. Toto je môj recept na tradičnú verziu. No ale nie vždy si môžete dovoliť zjesť potrebujete celý plech a vtedy je tu čas na rýchle tiramisu do pohárov. Samozrejme, že do pohárov si môžete pripraviť aj klasiku. Keby ste však chceli pripraviť niečo rýchlejšie, skúste tento recept. Výhodou „falošného“ tiramisu je, že krém netreba tak dlho šľahať a obídete aj použitie surových vajíčok. Množstvá si viete upraviť podľa toho, koľko čoho doma nájdete.

TIP: Pre deti môžete pripraviť krémové poháre s ovocím, kde na čisté piškóty uložíte bobuľovité ovocie. Keď poháre odstoja, piškóty jemne zmäknú a chute sa prepoja. Mimo sezóny pokojne použite aj mrazené ovocie, ktoré sa v dezerte pomaly rozmrazí. Takto rozmrazené ovocie nestratí v dezerte svoj tvar.

Väčšinou tieto krémové dezerty v pohároch nechávam prejsť do druhého dňa, ale rýchle tiramisu do pohárov je preto rýchle, že mu stačia aj dve hodiny. Takže keď vás chytí mlsná, ale nechce sa vám v kuchyni tráviť viac ako päť minút, tento rýchlovkový dezert je vaša voľba. Lebo krémik za minútu vyšľahá mixér (alebo metlička v ruke, ak mixér nemáte), medzitým spravíte kávu, do ktorej buchnete okrúhle piškóty. Všetko to šupnete do pekných pohárov, nech aj oči jedia a potom to schovajte na chvíľu do chladničky. Teraz síce nečakané návštevy nehrozia, ale čoskoro hádam zas príde čas, keď rýchle tiramisu do pohárov budete môcť pripraviť aj pre svojich hostí :)

Rýchle tiramisu do pohárov

  • 250 g hladkého tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • cukor podľa chuti
  • štipka vanilky
  • okrúhle piškóty
  • espresso
  • kakao na posypanie

Mixérom alebo ručne vymiešame tvaroh, mascarpone a šľahačku s cukrom a trochou pravej vanilky. Mixérom trvá asi minútu, kým sa smotana našľahá. Do vychladnutého espressa namočíme piškóty. Do pohárov ukladáme na striedačku vrstvu piškót a krému. Navrch posypeme kakao. Necháme odstáť v chladničke 2 hod. a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Ak vyskúšate moje rýchle tiramisu do pohárov, podeľte sa o to v komentároch!

Ela

2 thoughts on “Rýchle tiramisu do pohárov”

  1. Ahoj, aj ja milujem poharove dezerty, tento skusim a pretoze nepijem kavu, espresso nahradim carom alebo meltou. V tomto pripade tiramisu chut mozu aj deti! Caro alebo meltu si davame s dievcatami ako poobednu kavicku. Myslim, ze sa nam to bude pacit.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.