logo

Pizzové rožky

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Tieto musíte vyskúšať! Pizzové rožky boli kedysi pravidelným proviantom na každú silvestrovskú chatu s kamarátmi. Sú malé, chutné, také chatové jednohubky. Vždy mizli veľmi rýchlo. Podľa chuti si ich môžete naplniť šunkou, salámou, klobásou či slaninou. Cesto je mäkké aj vďaka zemiaku a po upečení sú rožky chutné aj na druhý deň.

Naučila ma ich piecť kamoška Mirka, ktorej vďačím za recept. Trochu som ho upravila na menšiu dávku, ale keď máte veľa stravníkov, urobte ich z dvojitej dávky. Z jednej dávky mi vyšlo 24 kusov. Stočené rožky vždy potriem vajíčkom a navrch nasypem semiačka. Na každú príchuť dávam iné semiačka, tak sa rôzne príchute dajú rozlíšiť. Keď som ich piekla teraz po dlhom čase, veľmi chutili aj našim deťom. Budem sa tešiť, ak ich tiež vyskúšate!

Pizzové rožky

Cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 220-250 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 1 uvarený zemiak (60 g)
  • 1 balíček sušeného droždia (7g)
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL sušeného oregana

+ 1 vajce na potretie rožkov

Náplň:

  • 1 malý pretlak
  • 1 ČL oleja
  • trochu soli, sušený tymián/oregano,…
  • 150 g tvrdého syra
  • šunka, saláma, slanina alebo klobása

Mlieko zohrejeme na izbovú teplotu. Múku preosejeme.
Všetky suroviny dáme do misy a robotom alebo ručne vymiesime hladké cesto. Necháme vykysnúť 30-40 minút.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely.
Každý diel postupne rozvaľkáme na kruh.
Natrieme paradajkovým pretlakom zmiešaným s olejom, soľou a korením.
Nakrájame na 8 častí, ako keď krájame pizzu.
Každý trojuholník naplníme kúskom syra a mäsa (šunka, saláma,…).
Každý trojuholník stočíme do rožka tak, že najprv oba rohy natiahneme k sebe a potom celý trojuholník zrolujeme.
Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme dozlata na 180 st. C asi 15 – 20 minút.

Ak vyskúšate pizzové rožky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

4 thoughts on “Pizzové rožky”

  1. Ela vynikajuci recept. Dnes rano som vyskusala. Polovica pizzove, polovica mini hot-dogy. Toto bude dalsi z mojich oblubenych receptov, ktory bude vzdy poruke. Dakujem Vam Ela a Mirka. Tesim sa velmi.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.