logo

Tvarohové rožteky

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Tieto rýchle tvarohové rožteky, to si musíte upiecť! Nie sú plnené tvarohom, ale z tvarohového cesta, preto sú mäkkučké a ešte sú aj rýchle, lebo žiadne kysnutie, len všetko zmiešať dohromady. Odporúčam ich aj pre deti, množstvo cukru v nich si viete upraviť. Našim deťom veľmi chutia. Aj dospelákom, chodíme ich vyjdať do misy, až je zrazu prázdna :) Podľa chuti si ich môžete naplniť slivkovým lekvárom, či makom, alebo pripraviť len také čisté, neplnené. A ja si už dávam záväzok, že texty k receptom nebudem písať o polnoci, keď je od večere už dlho a do raňajok ešte ďaleko.

Príprava rožtekov je jednoduchá a zvládnu ju aj deti. Náš štvorročný synček sa teraz rád hrá na šéfkuchára. Keď videl moje zanietenie pri pečení, musel urobiť druhú várku. Sám si uhnietol cesto, len som mu ho vyvaľkala a on plnil lekvárom, rožky stáčal a poukladal na plech. Poviem vám, že som ostala bez slov :) Tak až budú vaše decká nabudúce vymýšľať, že sa nudia, vyberte im maslo, múku, tvaroh a dajte im recept. Určite vás tiež prekvapia!

Tvarohové rožteky

  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 125 g zmäknutého masla
  • 250 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok 
  • trochu soli
  • cukor (kryštálový aj práškový)

Múku zmiešame s kypriacim práškom a štipkou soli. Pridáme zmäknuté maslo a tvaroh. Rukou vymiesime cesto a odložíme na polhodinu do chladničky. 

Cesto rozdelíme na dve polovice. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruh hrubý asi 0,5 cm. Pocukríme (kryštálovým alebo vanilkovým cukrom) a valčekom zatlačíme cukor do cesta. Kruh nakrájame ako pizzu na 8 častí. Zrolujeme rožky a uložíme na plech. Zopakujeme s druhým cestom. 

Rožteky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 st.C asi 25 min. dozlata. Upečené ich posypeme alebo obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť. 

Ak vyskúšate tvarohové rožteky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!

Ela

6 thoughts on “Tvarohové rožteky”

  1. Pekla jsem je už 2x, napoprvé z 1 dávky, byly na nás málo sladké, tak tentokrát jsem přidala trochu cukru a čekankového sirupu do těsta a jsou vynikající :-) Pečeno z dvojité dávky, dcera se moc těší na snídani :-)

  2. Dokonalé! S cestom sa lahko pracuje. Piekla som uz viackrat. Naposledy som plnika susenymi slivkami, nic nevytecie :)
    Dakujem za super recept.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.