logo

Nepečená smotanová torta s jahodami

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Dnes som kúpila prvé jahody tohto roku. Vôňa a chuť skutočných, čerstvých sladkých jahôd ma preniesla do kuchyne, kde som už-už vyberala vajíčka, múku, cukor a chcela vyšľahať nadýchanú bublaninu. Alebo urobím jahodovú galetku? Premýšľala som a hlavou mi lietali nápady na všemožné jahodové dezerty. Z môjho snívania ma vytrhol synček. Zavesil sa mi na nohu a hlasno dával najavo, čo si o mojich jahodových nápadoch myslí. Mala som ich zjesť len tak, poviete si. Ale jahodový dezert by sa mi veľmi rátal. A tak nakoniec bol! Nepečená smotanová torta s jahodami, rýchle a dobré. Sto rokov som to nerobila, ale chutí stále rovnako super. Poďte si ju pripraviť so mnou.

V receptoch na smotanovú tortu sa väčšinou uvádza iba kyslá smotana. Ja som však dala aj tvaroh, pretože ho milujem a dávam, kde sa dá. Navyše má viac bielkovín a menej tukov, čo je príjemný bonus, keď si už ten koláčik musím dať :)

Nepečená smotanová torta s jahodami

  • 500 ml kyslej smotany
  • 500 g hladkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 2-3 PL práškového cukru
  • 1 veľké balenie okrúhlych piškót
  • 400 g jahôd (zopár si nechajte na ozdobenie)
  • tortová forma s priemerom 24 cm

Kyslú smotanu zmiešame s tvarohom a cukrom. Jahody očistíme a nakrájame. Na dno tortovej formy rozložíme piškóty. Rozotrieme tretinu krému a na to dáme polovicu jahôd. Znova vrstva piškót, krému a jahôd. Nakoniec dáme poslednú vrstvu piškót, krém a tortu odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, pokojne do druhého dňa. Pred podávaním ozdobíme nakrájanými jahodami. 

Neviete, čo s jahodami? Vyskúšajte aj moje ďalšie jahodové recepty.

Ak vyskúšate nepečenú jahodovú tortu podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!

Ela

4 thoughts on “Nepečená smotanová torta s jahodami”

  1. Zvykla som robievat bez tvarohu smotanovu tortu,avsak po vyskusani tohto receptu s tvarohom, budem robit uz len tuto tvarohovo-smotanovu tortu..je perfektna,oveeeela chutnejsia,lahodnejsia. Dakujem za inspiraciu

  2. Dobrý deň teta Ela veľmi som vďačný že som mohol nájsť tento recept dúfam že budete sa snami naďalej deliť s vašimi receptmi

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.