logo

Glazovaná mrkva

glazovaná mrkva, príloha, steak

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Mrkvu používam v kuchyni veľmi často. Je mojou najobľúbenejšou zeleninou do každej polievky, ale perfektne obohatí jedlá z jedného hrnca, šaláty a vykúzlite z nej tiež legendárny mrkváč. No a teraz som vám konečne nafotila aj túto dobrotu, ktorou je glazovaná mrkva a jej príprava vás nebude stáť veľa času. Naservírovaná však vyzerá perfektne a chuťou tiež vôbec nezaostáva. Hodí sa ako príloha k mäsám, k rybe. My sme si ju takto naposledy dali s kuracím steakom a bulgurom.

Ideálna na prípravu je menšia mladá mrkva, ktorú dostať skôr na jar či v lete. Môžete však použiť aj väčšiu mrkvu, ktorú rozpolíte. Množstvo si prispôsobte podľa porcií, záleží tiež, či k jedlu pripravujete aj iné prílohy či šaláty.

Ak máte radi zeleninové prílohy, pozrite aj ďalšie inšpirácie v sekcii Šaláty a prílohy. Ak chcete viac príloh, táto glazovaná mrkva sa skvelo kombinuje napríklad aj so zelerovými hranolkami  alebo môžete pripraviť aj tento chutný viedenský zemiakový šalát.
Aké sú vaše obľúbené prílohy? A čo najradšej pripravujete z mrkvy vy? Napíšte mi dole do komentára pre viac inšpirácie, budem sa tešiť. A teraz už poďme variť, postup je nenáročný a rýchly. Verím, že vám takto pripravená mrkva bude chutiť!

Glazovaná mrkva

  • 8 ks mladej mrkvy
  • 50 g masla
  • 1 PL medu
  • soľ
  • citrónová šťava

Mrkvu očistite a vhoďte do osolenej vriacej vody na 3-4 minúty Rýchlo schlaďte v studenej vode. Na panvici roztopte kúseok masla, sprudka osmahnite mrkvu, osoľte a zalejte lyžicou medu. Opečte pár minút tak, aby sa celá mrkva obalila v mede. Nakoniec podľa chuti prikvapnite trochu citrónovej šťavy. Podávajte k mäsu či rybám. Dobrú chuť.

Ak vyskúšate glazovanú mrkvu podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.