logo

Slaný cuketový koláč

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Už dávnejšie som vám recept na tento slaný cuketový koláč pridávala na FB a pre lepšie vyhľadanie ho dávam aj sem na blog. Mal veľký úspech a viacerí ste mi písali, že vám veľmi chutil. Recept mám od čitateľky Ľubky, s malými obmenami sme ho doma piekli už viackrát.U mňa fungovala kombinácia s čerstvými domácimi paradajkami, jedla som ho rovno z plechu. :D 

Koláč je lepšie upiecť v tenšej vrstve, je chutnejší ako keď je veľmi vysoký. Piekla som na pekáči s rozmermi 30×20 cm.

Na slaný cuketový koláč potrebujeme:

  • 400 g cukety
  • 100 g syra (dala som grana padano)
  • zväzok jarnej cibuľky (nemusí byť)
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 2 vajcia
  • 100 g kyslej smotany
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • 150 g múky (použila som 60 g ovsenej + 60 g polohrubej špaldovej +30 g cícerovej)

Ako na to:

Cuketu nastrúhame nahrubo aj so šupkou, necháme postáť 10 minút a vyžmýkame od vody. K cukete pridáme nastrúhaný syr, pokrájanú cibuľku a petržlenovú vňať. V ďalšej miske rozšľaháme vajcia so smotanou, pridáme múku a sódu, dochutíme soľou korením a zmiešame s cuketou. Vylejeme na vymastený plech/zapekaciu misu a pečieme pri 180 st.C cca 45-50 minút.

Ak vyskúšate slaný cuketový koláč podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

6 thoughts on “Slaný cuketový koláč”

  1. Fantasticke Dakujem za recept, robievala som ho cele leto. Pouzivala som iba spaldovu muku a vzdy som dala celu 200g smotanu. Je super

  2. Najlepší koláčik zo všetkých slaných cuketovych koláčov. Vyskúšala som už veľa receptov, ale tento je super. Ta kyslá smotana je v ňom úžasná. Ďakujem. Dnes ho znova pečiem :)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.