logo

Nakladaný hermelín

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Aj keď si túto obľúbenú chuťovku môžete objednať snáď v každom pube, niet nad poctivý domáci nakladaný hermelín. Pri použití dobrého syra, ktorý je správne dochutený a zaliatý kvalitným olivovým olejom, asi málokto zaváha. Naložený v šikovnej fľaši je zároveň aj skvelým jedlým darčekom. Ako na to, aby bol naozaj dokonale lahodný?

Potrebujeme:
  • hermelín 4-5 ks
  • cibuľa, 2-3 ks
  • cesnak, 1 strúčik
  • chilli papričky
  • soľ
  • čierne korenie čerstvo mleté
  • čierne korenie – celé
  • červená paprika mletá
  • bobkový list
  • olivový olej, cca 2 dcl

/množstvo si prispôsobte podľa potreby/

Postup:
  1. Pripravíme si fľašu so širokým hrdlom, aby sa nám dobre vkladal syr.
  2. Syr prekrojíme pozdĺžne na polovice. Vnútorné plochy syra potrieme pretlačeným cesnakom,  posypeme mletým čiernym korením, červenou paprikou a soľou.
  3. Jednotlivé polovice syra znova spojíme.
  4. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a časť poukladáme na dno fľaše, tak aby bolo celé pokryté a syr sa nedotýkal dna fľaše.
  5. Ak máme fľašu so širokým hrdlom a syr sa zmestí, vkladáme ho v celku na cibuľu, ak treba, rozdelíme priečne na polovice a ukladáme po častiach.
  6. Opakujeme vrstvenie, striedame cibuľu, priložíme chilli papričky, čierne korenie (celé), bobkový list, celé strúčiky cesnaku a na to znova vrstva syra.
  7. Celý obsah fľaše po uložení všetkých vrstiev zalejeme olivovým olejom, pričom poklopávame fľašou o stôl, aby unikli prebytočné bublinky vzduchu.
  8. Na záver si môžeme pomôcť tenkým nožom, ktorý vsunieme medzi syry a stenu fľaše, čím bublinky vzduchu samé “vyletia”.
  9. Fľašu zatvoríme a necháme pri izbovej teplote cca 2-3 dni, potom uložíme do chladničky a necháme postať ešte aspoň 2 dni, ideálne konzumovať najskôr 6-7 dní od prípravy.

nakladaný hermelín

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.