logo

Banánovo-ovsené lievance

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Čo môže byť lepším zosobnením pohodového víkendového rána ako sladké raňajky v podobe domácich lievancov? Aj keď receptov je veľa a možno máte svoj obľúbený, skúste tentokrát vynechať klasickú múku a pripravte si zdravšiu verziu obľúbenej raňajkovej maškrty z ovsených vločiek. Podobne ako pri palacinkách, ani do cesta na lievance nepridávam cukor, stačí ich natrieť domácim džemom či tvarohom so škoricou, k tomu šálka cappuccina… A hneď je deň krajší!

Samotné lievance upečiete veľmi rýchlo, ešte rýchlejšie však miznú z tanierov :)

Množstvo surovín je na 10 menších lievancov čo bohato stačí na raňajky pre dvoch.

 Na banánovo-ovsené lievance potrebujeme:

  • 75 g ovsených vločiek
  • 1 menší banán (cca 75 g)
  • 1 veľké vajce
  • 150 ml hustého smotanového jogurtu
  • 3 PL mlieka
  • 1/4 ČL škorice
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • kokosový olej
Ovsené vločky rozmixujeme najemno. Banán tiež rozmixujeme alebo popučíme. Všetky suroviny zmiešame v miske, dobre premiešame a necháme odstáť 20-30 minút. Panvicu rozohrejeme, potrieme kokosovým olejom a na miernom ohni pečieme malé lievance cca 3 minúty z každej strany. Podávame s džemom, tvarohom, či ovocím.
Ak vyskúšate banánovo-ovsené lievance podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.