logo

Pomaly pečený jahňací chrbát

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Na jahňacie mäso netreba veľa fantázie, je jemné a má svoju charakteristickú chuť, ktorú stačí podčiarknuť. Mala som menší jahňací chrbát, ktorý nám stačil pre dvoch na nedeľný obed. Jahňacina sa mi spája s cesnakom, tymiánom, rozmarínom, či šalviou, tak som veľa neexperimentovala a využila domáce sušené bylinky. Podobne ako pri kačke alebo iných pečených mäsách, jahňací chrbát som pripravovala pri nižšej teplote. Pri pomalom a dlhšom pečení mám istotu, že výsledkom nebudú suché kúsky, ale šťavnaté a mäkké mäso, ktoré sa pekne oddeľuje od kosti.

  • jahňací chrbát
  • 4 strúčiky cesnaku (neošúpané)
  • sušený tymián a šalvia
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Mäso očistíme, odblaníme a vysušíme. Posypeme soľou, mletým čiernym korením, pridáme bylinky a olivový olej, dobre rozotrieme po celom povrchu. Cesnak nešúpeme, iba odrežeme spodnú časť a dáme spolu s mäsom na pekáč. Pečieme prikryté pri 140 st. C cca 2 hodiny, po hodine skontrolujeme a podlejeme výpekom, posledných 15 minút dopečieme odkryté.

Podávala som s cviklovým šalátom s kozím syrom.

Ak vyskúšate jahňacie podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

One thought on “Pomaly pečený jahňací chrbát”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.