logo

Domáce nanuky

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Chceli ste na blogu aj nejakú vegánsku sladkosť, čo je pre mňa celkom výzva. Vajíčka a mliečne výrobky používam pri pečení pomerne často, ale také nanuky sa bez nich určite zaobídu :) Okrem toho je kombinácia ovocia a kokosového mlieka super osviežujúca a nechýba v nich jogurt, mascarpone alebo tvaroh. Nanuky držia tvar a chutia aj deťom (overené!). Skúšala som ich najprv ochutiť medom, viac sa mi však svojou sladkosťou hodí na domáce nanuky javorový sirup. Veľmi chutná a osviežujúca záležitosť na horúce letné dni! ;-)

Ak potrebujete okamžité schladenie a máte v mrazničke trochu mrazeného ovocia, urobte si túto rýchlu a zdravú domácu zmrzlinu ;-)

Na domáce nanuky potrebujeme:

/na 6 nanukov – plnila som do formičiek z Ikey, objem jednej cca 60 ml/

  • 200 ml hustého kokosového mlieka (z konzervy odoberte vrchnú časť)
  • 4 hrste ovocia (dala som čučoriedky a tayberry)
  • 1,5 lyžice javorového sirupu

Kokosové mlieko zmiešame s javorovým sirupom. Ovocie roztlačíme vidličkou, alebo krátko tyčovým mixérom a zmiešame s kokosovým mliekom. Ak chcete mať náznak mramorovania, nechajte si časť čistého kokosového mlieka a vrstvy striedajte. Do formičiek lejeme na striedačku väčšiu časť ovocného kokosového mlieka a menšiu časť bieleho, ponoríme paličky a necháme stuhnúť v mrazničke cca 5 hodín, ideálne cez noc.

Ak vyskúšate domáce nanuky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.