logo

Zdravá ovocná zmrzlina za 5 minút

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Tri ingrediencie a päť minút. Presne toto vám stačí, aby bola u vás hotová zdravá ovocná zmrzlina. A príchuť si môžete vybrať.

Som absolútny milovník leta! Slnko, žabky na nohy, šťavnatý melón a kopec zmrzliny. Keďže som však schopná na posedenie zjesť aj desať kopčekov, chcela som pripraviť zdravšiu variantu, ktorej by použité ingrediencie neubrali na chuti. Kombinácia kvalitného smotanového jogurtu so sezónnym domácim ovocím vám vyčaruje za pár minút lahodnú krémovú zmrzku a blažený výraz 2v1.

Táto ovocná zmrzlina alebo mrazený jogurt sa teší veľkej obľube najmä v Amerike. Fro-yo (frozen yoghurt) som pripravila v troch príchutiach – marhuľová, čučoriedková a malinová, pričom som množstvo medu upravila podľa sladkosti ovocia. Ovocie vždy mrazím v jednej vrstve na tácke či menšom plechu, takto sa nezlepí a po zamrznutí ho už len vsypem do sáčkov.

Zdravá ovocná zmrzlina

Ingrediencie

  • 150 g mrazeného ovocia
  • 150 g smotanového jogurtu
  • 1-2 PL medu

Postup

  1. Mrazené ovocie prelejeme smotanovým jogurtom, medom a vymixujeme. Vznikne nám krémová hmota.
  2. Takto pripravenú zmrzku môžeme podávať hneď, alebo necháme v mrazničke stuhnúť 1-2 hodiny na tuhšiu konzistenciu a podávame v kornútkoch.

Pre viac ľadového osvieženia si pripravte aj tieto perfektné domáce nanuky.

Ak vyskúšate ovocnú zmrzlinu podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

 

4 thoughts on “Zdravá ovocná zmrzlina za 5 minút”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.