logo

Salámový šalát s kukuricou

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

So Silvestrom sa mi spájajú najmä chlebíčky a šaláty. Slonie žrádlo, cestovinový šalát, také tie sýte šaláty vo veľkej mise, ktoré dobre padli ešte aj na druhý deň po párty. Posledné roky už síce “nesilvestrujem” klasicky do polnoci, ale určite si s deťmi pripravíme nejaké silvestrovské občerstvenie. A tak som si spomenula na tento salámový šalát s kukuricou, veľmi jednoduchý na prípravu a fakt chutný. Táto moja verzia je dobrá sama o sebe, no môžete si ju ešte dochutiť. Napríklad pridať trochu majonézy, trošku chilli, alebo na kocky nakrájanú červenú papriku… popustite uzdu fantázii a chuťovým bunkám :) A nezabudnite mi potom dole do komentára napísať, ako ste ho vylepšili. Budem sa tešiť ak ho vyskúšate!

Aké sú vaše obúbené chuťovky na Silvestra? Aj vy radi pripravujete klasické chlebíčky, alebo je to už čisté retro? U nás sú najčastejšie tie tradičné so šunkou, salámou, vajíčkom a syrom, navrch nejaká zelenina. Stále si vravím, že už musím skúsiť aj niečo nové, ale tieto sa vždy zjedia, to je fakt :)

Chceli by ste viac inšpirácií na párty jedlo? Tak pozrite aj do kategórie Slané chuťovky, možno vás potešia recepty na viacero druhov krekrov.

Salámový šalát s kukuricou

  • 300 g mäkkej salámy (volá sa tiež liptovská, diétna saláma)
  • 1/2 veľkej konzervy kukurice
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 kyslé uhorky
  • 100 – 150 g kyslej smotany (časť môžete nahradiť majonézou)
  • soľ
  • čierne korenie

Salámu nakrájame na tenké rezance, cibuľu najemno. Uhorku postrúhame na strúhadle. Všetky suroviny zmiešame v mise, podľa chuti osolíme a okoreníme. Kyslú smotanu pridávame postupne do požadovanej konzistencie. Šalát necháme odstáť, aby sa chute prepojili. Dobrú chuť.

Ak vyskúšate salámový šalát s kukuricou podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.