logo

Malinové brownies s vanilkovou zmrzlinou

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Začalo to tak, keď kolegyňa minule spomenula, že by si dala niečo echt čokoládové. Premýšľala som nad receptom a zistila, že na blogu mám zúfalo málo čokoládových koláčov. Ak poznáte moje recepty, asi je vám jasné, že som skôr ovocný a krémový typ, a že skôr než čokoláda ma v dezerte poteší tvaroh, či šťavnaté ovocie (a najlepšie oboje naraz:)) Isto si teraz nejeden čokoholik pomyslel „čokoládu do nej!“ A ja som si tiež povedala, dievča nebuď sebec a urob dobrým ľuďom dobrý čokoládový koláč. A tak som sa moju čokoládovú bilanciu na blogu rozhodla vylepšiť kráľom všetkých čokodezertov.

Čokoládové brownies, to je vám taká vec, že aj nečokoládoholik prehodnotí svoj vzťah k čokoláde. A dá si aspoň kúsok. A potom ešte jeden :) No ale malinové brownies s vanilkovou zmrzlinou, to je vám už čistá dokonalosť. Dokonca to tentokrát nebol ani môj nápad, pridať tam ovocie (pozdravujem Vierku), no je to geniálne! Spolu to hrá taký chuťový koncert, že si toto kombo zapamätáte ako dezert tohto leta.

Inak na blogu už mám niekoľko receptov na brownies, ale takých iných, so skrytou ingredienciou. Veď sa mrknite :)

Malinové brownies s vanilkovou zmrzlinou

  • 200 g horkej čokolády (aspoň 60%-nej)
  • 125 g masla
  • 3 vajcia
  • 120 – 150 g cukru (podľa chuti)
  • 2 PL kakaa
  • 60 g múky (hladká pšeničná alebo bezlepková)
  • pár lyžíc malinového džemu
  • hrsť čerstvých malín
  • vanilková zmrzlina na podávanie

Čokoládu s maslom roztopíme v mise nad parou, necháme vychladnúť. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej peny aspoň 5 minút mixérom. Do vychladnutej čokolády pridáme vyšľahané vajcia s cukrom a zľahka zamiešame preosiatu múku s kakaom. 

Malý plech (20×25 cm) vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto. Navrch lyžičkou uložíme malinový džem a poukladáme maliny. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 st.C asi 25 minút. Necháme celkom vychladnúť. Podávame s vanilkovou zmrzlinou. 

TIP: Ak ste radšej za klasiku bez ovocia, pokojne vynechajte džem aj maliny a upečte si čisté čoko brownies.

Ak vyskúšate malinové brownies s vanilkovou zmrzlinou, podeľte sa o to v komentároch!

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.