logo

Rybacie fašírky inšpirované Áziou

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Mám pre vás jeden rýchly recept na lososové placky. Receptom ma inšpiroval Jamie Oliver, ale nazvime ich rybacie fašírky inšpirované Áziou, lebo sa v nich skvelo dopĺňa chuť zázvoru, koriandra a sladkej chilli omáčky. Ak hľadáte nové spôsoby, ako pripraviť rybu, verím, že sa vám recept zapáči. Ja totiž milujem jednoduchú rybu na masle, len tak so zemiakmi, ale toto je veľmi príjemná zmena s exotickým závanom. Na prípravu som použila lososa.

Ak vynecháte chilli omáčku, môžete tieto rybacie placky ponúknuť aj deťom. Ako prílohu odporúčam varené zemiaky alebo hrášok na masle.

Pre viac exotických receptov si pozrite moju sekciu Inšpirované Áziou. Milujem indickú kuchyňu, ale všeobecne všetko, čo vonia zázvorom, kardamónom, koriandrom… lebo pár správnych korenín dokáže aj jednoduché jedlo úžasne vyzdvihnúť. Verím, že sa inšpirujete. A teraz už poďme variť!

Rybacie fašírky inšpirované Áziou 

  • 400 g fileta z lososa
  • 4 cm kúsok čerstvého zázvoru
  • hrsť čerstvého koriandra
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ
  • olivový olej
  • 2 PL sladkej chilli omáčky

Zázvor ošúpte, nastrúhajte, koriander posekajte (pár lístkov si nechajte na servírovanie). Polovicu ryby nasekajte na malé kúsky, druhú polovicu rozsekajte úplne najemno, na kašu. Premiešajte rybu so zázvorom, koriandrom, citrónovou šťavou a soľou. Rukami vyformujte placky, ktoré sprudka opečte z každej strany 2-3 minúty na panvici s olivovým olejoim. Placky potrite sladkou chilli omáčkou, pridajte na panvicu trochu vody a nechajte placky, nech sa obalia šťavou. 

Ak vyskúšate rybacie fašírky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.