logo

Kokosové guľky v čokoláde

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Keď som si minule v hlave robila zoznam vianočných koláčov, skoro všetky boli s orechami. Orechov som túto zimu dostala od rodiny požehnane. V archíve sú moje obľúbené vianočné recepty s orechami a verím, že ste si z nich už tiež niečo upiekli. Takže orechový zoznam sa piekol, no a potom mi prišlo na chuť aj niečo kokosové :) Hneď som si spomenula na tieto nepečené kokosové guľky v čokoláde. Volajte ich pokojne aj domáce „bounty tyčinky“, robím ich však najradšej také malé guľaté. Ako sladké jednohubky. Môžete ich považovať za nenáročný vianočný recept, pri ktorom budete potrebovať viac času ako šikovnosti. Na prípravu vám stačí kokos a salko. Ak máte radi kombináciu kokosu s čokoládou, obaľte ich v čokine tak ako ja. Verím, že vám budú chutiť!

Ako dieťa som fičala na tyčinkách Koko. Vyššia trieda boli tyčinky Bounty, mali asi aj lepšiu čokoládu. A toto je taká domácka verzia týchto sladkostí z detstva. Kokos som mala rada asi odmala. Neskôr prišlo aj luxusné Rafaelo, čo mi teda teraz pripomenulo, že tieto guľky sa dajú pripraviť aj s mandľou vnútri. Veď fantázii sa medze nekladú. A v hlave mám kombináciu čokoláda a kokos zapísanú aj v podobe torty. Minulý rok som takú piekla otcovi k narodeninám. Vyšla výborne a určite ju raz nájdete aj tu na blogu. Dovtedy si urobte tieto rýchle guľky ;)

Na kokosové guľky v čokoláde potrebujeme:

  • 200 g strúhaného kokosu
  • 1 konzerva Salka (zahustené sladené mlieko)

Na obalenie:

  • 150 g horkej čokolády
  • 30 g kokosového oleja

Postup je jednoduchý:
Salko zmiešame s kokosom. Necháme v chladničke 2 hodiný stuhnúť.
Rukami formujeme guľky.
V miske nad parou roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Kokosové guľky obaľujeme v čokoláde a necháme stuhnúť na mriežke alebo silikónovej podložke.

Ak vyskúšate tieto „domáce bounty“ podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

7 thoughts on “Kokosové guľky v čokoláde”

  1. Ahoj Ela, na vianoce som u svokrovcov robila tieto kokosové gule a boli vynikajúce! Ďakujem za recept, určite som ich nerobila naposledy :)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.