logo

Šalat z grilovanej papriky a baklažánu

šalát, paprika, baklažán, olivový olej

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Aj keď som už tento recept dávala na blog dávnejšie, rada by som vám ho pripomenula. Písala som vtedy 3 recepty na šaláty a prílohy na grilovačku, tento rok sme však ani veľmi negrilovali, no šalát z grilovanej papriky a baklažánu som aj tak párkrát pripravila. Zelenina sa dá totiž rovnako dobre urobiť aj v rúre a tak sa z toho stalo jedno z mojich obľúbených letných jedál. Pravdou je, že v lete mám veľa adeptov na obľúbené jedlá :) Lebo v lete sa zo zeleniny vymýšľať! Čerstvá, varená, pečená, grilovaná,  jej chuť je nenahraditeľná. A tento šalátik je v lete najchutnejší. Niekedy si ho pripravím vopred, lebo je výborný aj na druhý deň. Takýto studený šalát s kúskom syra a chrumkavou hriankou je pre mňa výborné letné jedlo.

Môžete si ho teda pripraviť ku grilovanému mäsu, alebo pripraviť ako rýchlovku s nejakým mäkkým syrom. Každopádne ho vyskúšajte a dajte mi vedieť, či vám tiež tak chutil :)

Šalát z grilovanej papriky a baklažánu

  • 3-4 červené papriky (kápie)
  • 1 baklažán
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 5-6 ks sušených paradajok
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie
  • šťava z 1/2 citróna

Červenú papriku pripravíme tak, že ju v celku opečieme z každej strany. Môžeme ju opiecť na grile alebo v rúre. Necháme ju poriadne upiecť, až na niektorých miestach sčerná. Ešte horúce papriky vložíme na chvílu do sáčka, potom olúpeme z paprík kožu a nakrájame ich na tenké plátky. Medzitým si nakrájame baklažán na plátky a grilujeme z oboch strán. Alebo ho môžeme opiecť v rúre pár minút z každej strany dohneda. V mise zmiešame plátky baklažánu, nakrájanú papriku, sušené paradajky, nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou, korením, cítrónovou šťavou a prelejeme olivový olejom.
Šalát môžeme podávať hneď, alebo nechať v chladničke odstáť. Podávame ku grilovanému mäsu či syru halloumi. Alebo s mäkkými syrmi ako feta, bryndza či balkánsky syr.

šalát, paprika, baklažán, olivový olej

Ak vyskúšate šalát z grilovanej papriky a baklažánu podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.