logo

Vianočné pralinky

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Tento rok som sa k vianočnému pečeniu dostala trochu neskôr a výsledkom bolo že som miestami ani nepiekla. Nemohla som ale odolať spojeniu sladkých ďatlí s kešu maslom a vznikli tieto nepečené vianočné pralinky. Už pri ich príprave som sa musela ovládať, aby som rovno nevyjedla misu, také sú dobré. A okrem toho sú aj raw, vegan a bez lepku, to som vychytala, čo? :)

Určite poznáte veľa variácií na vianočné pralinky, tieto sú veľmi jednoduché na prípravu a vo výsledku fakt exkluzívne. Môžete pridať trochu brandy alebo likéra, ktoré chuť praliniek posunú zase o level vyššie. Z tohto množstva som pripravila 22 kusov, v chladničke vám vydržia asi 2 týždne.

Na guľky:

  • 200 g odkôstkovaných ďatlí dmBio
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 PL orechového masla (použila som kešu maslo dmBio)
  • 2 PL holandského kakaa
  • štipka soli
  • 2 hrste lieskových orechov

Na obaľovanie: kakao, postrúhaná biela/tmavá čokoláda

Ďatle zalejeme teplou vodou a necháme namočené 2 hodiny. Potom vodu zlejeme a ďatle dáme do mixéra s ostatnými surovinami na guľky okrem lieskových orechov. Vymixujeme dohladka, pridáme posekané lieskové orechy, dobre premiešame a dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 30 minút. Keď je masa na dotyk tuhšia, ruky si natrieme trochou kokosového oleja, aby sa nám pralinky lepšie formovali. Rukami formujeme guličky, ktoré obalíme v nastrúhanej čokoláde alebo kakau.

fullsizeoutput_37a8

2 thoughts on “Vianočné pralinky”

  1. Tlieskam! Nebíčko v papuľke. Po ľahkej príprave ťažká dilema – ako nezjesť všetky naraz? urobila som ich dosť?

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.