logo

Tekvicová polievka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Mala som predstavu o hustej krémovej polievke, ktorá bude jemná na jazyku, ale zároveň chuťovo výrazná, zahreje, povzbudí a uvedie ma do jesene. Presne taká sa mi podarila až na tretíkrát, tak som si rýchlo zapísala recept a tu je – tekvicová polievka na spríjemnenie jesene:)

Z tekvíc pri varení najviac používam maslovú alebo hokkaido. Maslová tekvica má tvrdšiu šupku, preto ju pred varením vždy ošúpte. Hokkaido použite pokojne aj so šupkou.

Ingrediencie:tekvicová polievka

  • 1/2 maslovej tekvice (alebo jednu menšiu hokkaido)
  • 1-2 mrkvy
  • 1/2 konzervy paradajok
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 5 cm kúsok zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 1 ks celej škorice
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 1-2 PL ghee
  • 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru

Ako na to:

V hrnci roztopíme ghee, pridáme posekanú cibuľu, opečieme dosklovita. Pridáme pretlačený cesnak, postrúhaný zázvor, posekanú chilli papričku, minútu opečieme. Pridáme mletý koriander, rímsku rascu a škoricu, opečieme ešte minútu. Tekvicu a mrkvu posekáme na kocky a orestujeme, zalejeme paradajkami, vývarom a varíme 35 minút, kým zelenina zmäkne. Vyberieme škoricu a rozmixujeme.

One thought on “Tekvicová polievka”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.