Vždy v období, keď zima prechádza do jari, ma okrem klasického záchvatu jarného upratovania chytí aj potreba využiť nadbytočné špajzové zásoby. Džemy na palacinky, kompót do nákypu a kyslá kapusta do zemiakových placiek! Aj keď sa už neviem dočkať jari a a slnečné lúče do mojej kuchyne zablúdia stále častejšie, predsa je ešte vonku zima a to ma trochu brzdí pri tvorbe sviežich jarných receptov. Preto som pre vás na rozlúčku so zimou pripravila zemiakové placky s kyslou kapustou. Dobrú chuť :)
Na zemiakové placky s kyslou kapustou potrebujeme:
- 4 väčšie zemiaky
- 100 g kyslej kapusty
- 2 vajcia
- 1 PL pohánkovej múky
- 1/2 ČL sušeného cesnaku (alebo 2 strúčiky čerstvého)
- štipka soli
- mleté čierne korenie
- olivový olej
Z tohto množstva dostaneme cca 10 placiek.
Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme posekanú kyslú kapustu, vajcia, múku, cesnak, korenie a soľ. Spojíme všetky suroviny, panvicu rozpálime, potrieme olejom a lyžicou formujeme z cesta placky, ktoré opečieme na miernom ohni z každej strany cca 4-5 minút dozlata.
Ak vyskúšate zemiakové placky s kyslou kapustou podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca … a pokojne aj tu v komentároch! :-)
Ela