logo

Špaldové hviezdičky

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Krehké vianočné pečivo zo špaldovej múky máte hotové raz-dva. Keďže je trvanlivé, dá sa upiecť v predstihu, ale pokojne ho môžete pripraviť aj tesne pred Vianocami.  S cestom sa dobre pracuje a výsledkom sú jemné a lahodné špaldové hviezdičky. Ja ich pečiem už niekoľko rokov. 

Aj keď v tomto recepte uvádzam špaldovú múku, cesto funguje rovnako dobre aj s klasickou pšeničnou polohrubou múkou. Je preto na vás, ktorú použijete. 

Na špaldové hviezdičky potrebujeme:

  • 200 g špaldovej polohrubej múky
  • 50 g mletých orechov (vlašské, mandle)
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 g masla

Postup:

  1. Všetky ingrediencie spojíme a rukami vypracujeme cesto. Odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm, v rúre už veľmi nenarastie. Vykrajujeme hviezdičky, alebo iné tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 10 minút.

Keďže sú celkom bez cukru, môžete ich po upečení posypať práškovým cukrom, alebo len pofŕkať čokoládou.

Ak vyskúšate špaldové hviezdičky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!

Ela

5 thoughts on “Špaldové hviezdičky”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.