Šalát Tabouleh

Leto je v plnom prúde, tak poďme využiť plody z našich záhrad. Alebo obľúbených trhovísk :) Voňavé paradajky, uhorky a cibuľka v tomto recepte vás zasýtia aj vďaka kombinácii s bulgurom. Poznáte ho? Je to nalámaná predvarená a vysušená pšenica, rada ho dávam do šalátov či ako prílohu. Ideálne je kombinovať ho so zeleninou. Šalát Tabouleh je skvelým príkladom, ako si v lete vieme vyskladať pestré a výživné jedlo z lokálnych surovín. Ak ho chcete ako hlavný chod, môžete pridať aj kúsok mäkkého syra. 

Bulgur kúpite bežne v potravinách, existuje pšeničný aj špaldový. Ja mám osvedčené 500 g balenie z dm-drogerie.

V čase letných grilovačiek môžete šalát Tabouleh pripraviť ako prílohu. Čerstvé bylinky pomôžu lepšiemu tráveniu. Pre ďalšie inšpirácie na prílohy a omáčky ku grilovačke pozrite sem:

3 jednoduché prílohy (nielen) na grilovačku

3 skvelé omáčky pre každú grilovačku

Na šalát Tabouleh potrebujeme:
  • 400 g cherry paradajok
  • 1 šalátová uhorka
  • 1 jarná cibuľka
  • 1/2 šálky bulguru
  • zväzok petržlenovej vňate
  • zopár lístkov mäty
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • soľ

Bulgur zalejeme vriacou vodou, trochu osolíme a necháme odstáť 30 minút, kým zmäkne. Zeleninu a bylinky nakrájame nadrobno. Zmiešame s vychladnutým bulgurom, prelejeme olivovým olejom a pár kvapkami citróna. Solíme tesne pred podávaním, aby zelenina nepustila veľa vody.

Ak vyskúšate šalát Tabouleh podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca … a pokojne aj tu v komentároch! :-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.