logo

Domáce müsli tyčinky

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Mám rada jednoduché domáce mlsky, ktoré sú multifunkčné v použití. Tieto domáce müsli tyčinky sú raňajky, dezert, svačina aj mlska 4v1. Neviem ako vám, ale mne tie presladené kupované tyčinky nikdy nechutili, nehovoriac o ich zložení. A hoci je na trhu už veľa kvalitných funkčných snackov, ak mám čas, radšej si pripravim niečo domáce. Vyskúšate ich tiež? Tieto tyčinky vám v chladničke vydržia aj niekoľko dní. 

Keďže som pri pečení konzerva(tívna:) a chválabohu nemám žiadne potravinové alergie, mlieko, maslo a vajcia považujem pri koláčoch za základ. Vďaka blogu a hľadaniu nových inšpirácií som však trochu rozšírila moje cukrárske obzory.  Suroviny na tieto domáce müsli tyčinky by mi kedysi pripadali trochu exotické, ale teraz ich mám poruke stále. V tomto recepte odporúčam vždy použiť rastlinné „mlieko“ (väčšinou dám kokosové), skúsila som nahradiť aj klasickým kravským a chuťou to už nebolo ono. Extra môžete pridať hrsť sušeného ovocia a orechov. Takéto koláčiky, podobne ako ovsenú kašu či nepečené sladkosti rada sladím javorovým sirupom. Ak pridáte aj bourbonskú vanilku, bude dezert príjemne sladký aj bez kila cukru.

Na domáce müsli tyčinky potrebujeme:

  • 2 zrelé banány alebo 1 banán + 1 jablko
  • 200 g ovsených vločiek
  • 2 PL strúhaného kokosu
  • 1 hrnček rastlinného mlieka (cca 200 ml)
  • 4 PL orechového masla (použila som 2 PL kešu a 2 PL mandľového)
  • 1 ČL škorice
  • 1/2 KL mletej bourbonskej vanilky dmBio
  • 2 PL javorového sirupu dmBio
  • voliteľné: hrsť sušeného ovocia a orechov

Banány rozpučíme (jablko nastrúhame), všetky suroviny zmiešame spolu a vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (malá forma cca 30×20 cm). Pečieme 15 min. pri 175 st.C. Necháme vychladnúť, nakrájame. V chladničke vydržia cca 5 dní.

Máte radi takéto snacky z ovsených vločiek? Tak si upečte aj tieto keksy do ruky :)

Ak vyskúšate domáce müsli tyčinky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!

Ela

2 thoughts on “Domáce müsli tyčinky”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.