logo

Pavlova

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Je málo dezertov, ktoré napriek minimálnej snahe dajú vo výsledku maximálny efekt a Pavlova je určite jeden z nich. Najviac sa mi hodí podávať ju v čase, keď dozrievajú prvé sladké drobné plody a ja môžem chrumkavý sneh zdobený šľahačkou osviežiť domácimi jahodami, malinami, či ríbezľami. Nemusíte sa ani trápiť zložitým stylingom, ovocie stačí poukladať ako vám príde pod ruky. Ja som ho tam dala celkom dosť a moja ľahká Pavlova sa pod jeho náporom dokonca trochu prepadla. Vôbec nám to však neprekážalo, zjedla sa hneď na posedenie :) A takto aj odporúčam tento krehký dezert podávať, najlepšia je totiž práve čerstvá.

Krém môžete pripraviť aj zmiešaním vyšľahanej šľahačky s mascarpone (v pomere 2:1).

Pre väčší efekt prelejte Pavlovu aj ovocným coulis – postup nájdete v mojom recepte tu.

Ak ste Pavlovu ešte nikdy nepiekli, možno vám pomôže zopár mojich rád v recepte na mini Pavlovky.

Pavlova /6-8 porcií/:

  • 5 bielkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • 1 ČL octu
  • 1,5 ČL kukuričného škrobu
  • štipka soli
  • na ozdobu vyšľahať 250 ml šľahačky (33%) s trochou cukru + čerstvé ovocie

Bielka vyšľaháme so štipkou soli do polovice. Po častiach pridávame cukor a šľaháme dotuha, až kým sneh tvorí špičky. Nakoniec zašľaháme ocot a škrob. Na papier napečenie nakreslíme kruh s priemerom 23 cm. Do kruhu navrstvíme sneh, ktorý vyvýšime po bokoch. Pečieme v rúre pri 110 st.C cca 80-90 minút. Po vypnutí necháme ešte 15 minút postáť v rúre. Dáme vychladnúť na mriežku. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ovocím.

Ak vyskúšate Pavlovu podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

3 thoughts on “Pavlova”

  1. Dobrý deň, chcem sa Vám poďakovať za recept na pavlovú tortu, ja som urobila tortičky, vydarili sa – krém som robila zo zlatých klasov a masla, citronovej kôry

  2. ahoj baby :) čím krájate pavlovku aby sa vám nerozpadala a nepraskala vám vrstva bielok ? Zamýšľam sa nad objednnaím cukrárskeho noža wusthof od profikuchar s dĺžkou čepele 26 cm – čo myslíte ?

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.