logo

Šalát zo surovej zeleniny a recept na hummus

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Minule som pripravila domácu sezamovú pastu tahini a z troch hrnčekov sézamových semiačok som dostala až štyri fľaštičky tahini. Tak ho používam do hummusu – cícerovej nátierky, ktorú máme teraz pomerne často. Ak máte ďalšie tipy, čo s tahini pastou, budem vďačná:) K hummusu to chcelo ešte niečo chrumkavé a tak dom dal jednoduchý šalát zo surovej zeleniny. Mne táto kombinácia veľmi sadla a možno vás tiež nadchne ako nápad na rýchly obed, ktorý si môžete zobrať aj so sebou. 

Ak si tiež všetko radi pripravíte doma, dole nájdete aj recept na domácu sezamovú pastu tahini.

Na šalát zo surovej zeleniny pre 2 osoby (alebo jednu veľmi hladnú osobu :D ) potrebujeme:
  • 1 cvikla
  • 1 kvaka
  • 1 okrúhla biela redkvička
  • 1 PL ryžového octu
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL pomletých ľanových semiačok
  • soľ, korenie

Zeleninu postrúhame, dochutíme olejom, octom, soľou a korením, dobre premiešame a podávame, môžeme nechať aj chvíľu postáť. Šalát odporúčam podávať preliaty trochou kefíru.

Hummus:
  • 400 g uvareného cíceru
  • 5 PL olivového oleja
  • 2 PL sezamovej pasty tahini
  • šťava z 1 citróna
  • trochu soli

Všetky suroviny dáme dokopy a stolovým alebo ponorným mixérom vymixujeme dohladka. Podľa chuti pridáme soľ či trochu oleja. Servírovala som so šalátom a domácim kváskovým chlebom.

Ak si chcete pripraviť sezamovú pastu tahini doma, pozrite krátke videjko z prípravy, poskladala som ho z mojich stories na instagrame. Ak ma ešte nesledujete, 
môžete to napraviť tu ;-) 
Domáca tahini vás vyjde lacnejšie a máte hneď niekoľko flaštičiek, takže môžete rozdať aj ďalej :-)

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.