logo

3x tvarohová nátierka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Raz do týždňa pečiem kváskový chlieb a hoci s maslom je to úplna lahôdka, občas mám chuť aj na nejakú dobrú pomazánku. Okrem rybacej, či sviežej pórovej je u nás obľúbená tvarohová nátierka. S pažítkou, jarnou cibuľkou, mrkvou či pečenou paprikou, určite si z jednoduchých kombinácií vyberiete.  

Nátierky môžete pripraviť tesne pred podávaním, ale keď stíhate, urobte ich večer vopred, chute sa akurát spoja.

Je jedno či použijete jemný alebo hrudkovitý tvaroh – dajte aký máte radšej.

Tvarohová nátierka s pažítkou

Úplne jarná nátierka pre tých, čo milujú pažítku.

  • 200 g tvarohu
  • 100 g masla
  • 40 g tvrdého syra
  • hrubší zväzok pažítky
  • soľ
  • biele korenie

Maslo vymiešame s tvarohom, pridáme najemno postrúhaný tvrdý syr, posekanú pažítku, dochutíme soľou a bielym korením.

Tvarohová nátierka s vajíčkom a mrkvou

Veľmi jednoduchá a svieža pomazánka.

  • 200 g tvarohu
  • 100 g masla
  • 1 nastrúhaná mrkva
  • 1 uvarené vajíčko
  • menšia cibuľa alebo jarná cibuľka
  • 3 PL kyslej smotany
  • soľ

Vajíčko a cibuľu nasekáme nadrobno, všetky suroviny zmiešame a dochutíme soľou.

Tvarohová nátierka s pečenou paprikou

Pečenú papriku si rada dávam do šalátov, alebo ju mixujem na dochutenie domácich omáčok, tak prečo z nej nespraviť aj nátierku?

  • 250 g tvarohu
  • 1 pečená červená paprika zbavená kože
  • 1/2 menšej cibule (alebo pór)
  • 30 g čedaru
  • 1 lyžica bieleho jogurtu
  • čierne korenie
  • soľ

Červenú papriku dáme upiecť do rúry na 200 st.C asi 20 minút, kým koža sčernie. Vložíme do igelitového vrecka, zatvoríme a necháme postáť 10 minút, potom kožu z papriky ľahšie zlúpneme. Papriku rozmixujeme ponorným mixérom, zmiešame s tvarohom, nastrúhaným čedarom a cibuľou, dochutíme soľou a korením.

 

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.