logo

Grilované kuracie krídla Tandoori

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Aj keď sa na prípravu kuracieho Tandoori v pôvodnom indickom recepte používa špeciálna tandoori pec, nemusíme sa o tak skvelú dobrotu ochudobniť ani doma. Zmes Tandoori masala obsahuje také úžasné korenia ako rímska rasca, koriander, škorica, zázvor, cesnak, muškátový orech, či kardamón, takže už sama o sebe spraví z vášho jedla skvelý gastrovýlet… Nechajte sa zlákať prenikavou chuťou indickej kuchyne a poriadne okoreňte vašu domácu grilovačku!

Kuracie krídla Tandoori

  • 750 g kuracích krídel
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 menšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 2 chilli papričky (alebo podľa chuti)
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 a 1/2 ČL kurkumy
  • 2 PL zmesi Tandoori masala
  • 200 ml hustého smotanového jogurtu

Postup:

  1. Cibuľu a chilli nasekáme nadrobno, pretlačíme cesnak a vložíme do vačšej misy so všetkými surovinami na marinádu spolu s jogurtom, dobre premiešame.
  2. Z kuracích krídel odrežeme najmenší článok a krídla zľahka narežeme na viacerých miestach. Naložíme do marinády a necháme postáť cez noc.
  3. Grilujeme z oboch strán, pravidelne obraciame, spolu asi 25-30 minút. Podávame posypané čerstvým koriandrom.

Namiesto kuracích krídel si takto môžete pripraviť aj kuracie stehná.

Ak si pripravíte kuracie krídla Tandoori podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.