Aj keď sa na prípravu kuracieho Tandoori v pôvodnom indickom recepte používa špeciálna tandoori pec, nemusíme sa o tak skvelú dobrotu ochudobniť ani doma. Zmes Tandoori masala obsahuje také úžasné korenia ako rímska rasca, koriander, škorica, zázvor, cesnak, muškátový orech, či kardamón, takže už sama o sebe spraví z vášho jedla skvelý gastrovýlet… Nechajte sa zlákať prenikavou chuťou indickej kuchyne a poriadne okoreňte vašu domácu grilovačku!
Kuracie krídla Tandoori
- 750 g kuracích krídel
- šťava z 1/2 citróna
- 2 menšie cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 2 chilli papričky (alebo podľa chuti)
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 a 1/2 ČL kurkumy
- 2 PL zmesi Tandoori masala
- 200 ml hustého smotanového jogurtu
Postup:
- Cibuľu a chilli nasekáme nadrobno, pretlačíme cesnak a vložíme do vačšej misy so všetkými surovinami na marinádu spolu s jogurtom, dobre premiešame.
- Z kuracích krídel odrežeme najmenší článok a krídla zľahka narežeme na viacerých miestach. Naložíme do marinády a necháme postáť cez noc.
- Grilujeme z oboch strán, pravidelne obraciame, spolu asi 25-30 minút. Podávame posypané čerstvým koriandrom.
Namiesto kuracích krídel si takto môžete pripraviť aj kuracie stehná.
Ak si pripravíte kuracie krídla Tandoori podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela