logo

Pečené batáty plnené kuskusom a tofu

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Toto je jeden z tých receptov, pri ktorom sa váš muž zhrozí už len z jeho názvu, ale nakoniec zje všetko do poslednej omrvinky. Lebo v jednom recepte spojiť batáty, kuskus a tofu, to je aspoň na moju polovičku priveľa :) Každopádne vyčarujete z toho chutné a sýte jedlo. Aj ľahké bude. A tak sa tieto pečené batáty plnené kuskusom a tofu nakoniec ujali aj u nás doma.

Tento recept je vlastne celkom variabilný. Namiesto kuskusu môžete použiť aj uvarený bulgur či quinou a zeleninu pridať podľa chuti. Ochutené tofu, ako napríklad údené, či marinované, sa na prípravu hodia viac, ako obyčajné (naturálne), ktoré je dosť bez chuti. Ale zase aj to obyčajné sa dá vopred namarinovať. Vidíte, toľko možností, vravela som vám! Už chystáte suroviny? :)

Pečené batáty plnené kuskusom a tofu

/4 porcie/

  • 4 batáty
  • 1 údené tofu
  • 4-5 ks sušených paradajok
  • 1 šálka kuskusu
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 červené papriky
  • 1/2 ČL oregana
  • soľ

Batáty rozkrojíme na polovice, potrieme olivovým olejom, osolíme a dáme piecť na 200 st.C približne 30 minút. Šálku kuskusu zalejeme šálkou vriacej vody, osolíme a necháme postáť 20 minút. Papriku nakrájame nadrobno a opečieme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané tofu, sušené paradajky, oregano a soľ. Nakoniec zmiešame s kuskusom. Upečené batáty v strede prekrojíme, naplníme kuskusom s tofu a podávame. 

Tip: kuskus môžeme nahradiť aj uvarenou quinou alebo bulgurom.

Ak vyskúšate tieto plnené batáty podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

2 thoughts on “Pečené batáty plnené kuskusom a tofu”

  1. Dakujem za recept, dnes vecer sme si s manzelom pochutili a bolo to take syte, ze sme to ledva cele zjedli :) a zaroven zdrave a chutne – super! este by som mozno ako alternativu tofu vyskusala pouzit feta syr, ale aj s fetou nam to velmi chutilo.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.