logo

Batátové hranolky

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Kedysi som si doma bežne sama vypražila misku hranoliek a zjedla len tak na posedenie. Hranolky mi-lu-jem a nikdy sa ich celkom nevzdám. Ale predsa len vyprážané jedlá nie sú to najvhodnejšie v mojom jedálničku a tak hľadám alternatívy. A okrem zelerových robievam aj tieto batátové hranolky.

Batáty alebo sladké zemiaky sa dajú dokonca dopestovať aj v našich podmienkach. Čo mi pripomína, že musím poprosiť môjho otca – veľkého pestovateľa, či to s nimi tento rok neskúsi :)

Majú sladkastú chuť a uvaria sa rýchlejšie ako klasické zemiaky. Prvýkrát som ich ochutnala až ako dospelá a hneď som si ich obľúbila. Hodia sa do polievky a ich pyré sa dá použiť aj do kváskového pečiva, či na dosladenie a zjemnenie koláčov.

A tieto jednoduché batátové hranolky hotové za 30 minút vyskúšajte tiež :)

Na batátové hranolky potrebujeme:

  • 1-2 batáty (pre 2 osoby)
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie podľa chuti

Batáty dobre umyjeme a nakrájame na hranolky. Zmiešame s olivovým olejom, soľou a korením. Vysypeme na plech a pečieme pri 200°C asi 30 minút. Podávame ako prílohu alebo s dipom.

Tip na jednoduchý dip:

Zmiešame biely jogurt, olivový olej, nasekanú vňať koriandra, šťavu z limetky, čierne korenie a soľ. Všetko zamiešať, hotovo.

Ak vyskúšate batátové hranolky podľa môjho receptu, podeľte sa o názor v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.