logo

Thajská kokosová polievka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Vždy ma veľmi poteší, keď sa inšpirujete receptami z mojej kuchyne. A keďže vám podľa vašich reakcií chutia recepty inšpirované Áziou, pripravila som vám skvele dochutený, štipľavý zážitok, akým je určite thajská kokosová polievka. Obsahuje úžasné koreniny, kokosové mlieko, môžete ju posypať kopou koriandra a chilli, a okrem toho je to jedna z tých hodnotnejších polievok, ktorá v pohode zasýti aj ako hlavný chod. Dá sa pripraviť na viac spôsobov a takto môžete skúšať vždy inú verziu pridaním húb, cukety, či inej zeleniny, zameniť kuracie mäso napríklad za krevety, alebo na záver pridať uvarené ryžové rezance.

Thajská kokosová polievka pre 3-4 osoby:
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 PL červenej kari pasty
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 cm kúsok zázvora
  • čierne korenie
  • 1 PL tamari sójovej omáčky alebo rybacej omáčky
  • chilli paprička
  • 2 mrkvy
  • 1/2 brokolice
  • 400 g kuracích pŕs nakrájaných na rezančeky
  • 500 ml kokosového mlieka
  • 1 l vývaru
  • na ozdobenie: vňať koriandra, chilli paprička, mladá cibuľka,…
Postup:

Na troche kokosového oleja opečieme kúsky kuracích pŕs s čiernym korením, odložíme bokom. Pridáme zvyšný kokosový olej, na ktorom opečieme nadrobno posekanú cibuľu, pretlačený cesnak a postrúhaný zázvor. Primiešame červenú kari pastu. Mrkvu nakrájame na prúžky, brokolicu rozdelíme na ružičky a pridáme do hrnca, zľahka orestujeme. Pridáme opečené kuracie prsia, sójovú omáčku. Zalejeme vývarom a kokosovým mliekom, necháme zovrieť, povaríme ešte  3-4 minúty a môžeme servírovať.

Polievka je najlepšia čerstvá, kedy sú kúsky zeleniny svieže a chrumkavé.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.