logo

Cícerové karí s baklažánom

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Moja pomyselná kategória jedál do 15 minút sa rozrastá o ďalšiu rýchlovku, o ktorú sa s vami musím podeliť. Trvalo fakt len chvíľu, kým som toto cícerové karí s baklažánom pripravila, lebo všetky suroviny hrali so mnou. Baklažánu na zmäknutie veľa netreba, cícer zo skla už bol uvarený a spraviť rýchly základ pre karí kombináciou voňavých korenín bola hračka. Výsledok je však parádny, čo zaklincoval môj muž, ktorému cícerové karí s baklažánom chutilo tak, že jedol už rovno z panvičky. A vy dnes čo varíte na večeru? :-)

Minule som od dm drogerie markt dostala šikovný dmbox s dobrotami, ktoré mi asi ušili na mieru. Totiž nájsť tam cícer v sklenenej fľaši, ktorú môžem znovu zatvoriť pre ďalšie použitie, či mini verziu kokosového mlieka v 200 ml balení, to mi pri mojom varení dosť vyhovuje. Kokosové mlieko nie je úplne najhustejšie, čo využijem určite aj pri príprave smoothies.

  • 1/2 fľaše cíceru dm Bio
  • 1 menší baklažán
  • 1 šalotka
  • 1/2 ČL rímskej rasce
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 5 cm kúsok celej škorice
  • 200 ml kokosového mlieka dm Bio
  • sušené chilli podľa chuti
  • ghee

Cibuľu opečieme na ghee, pridáme rímsku rascu, kurkumu a škoricu. Pridáme pokrájaný baklažán a krátko opečieme. Keď baklažán zmäkne, pridáme cícer, zalejeme kokosovým mliekom a ešte chvíľu podusíme. Podávame s basmati ryžou.

Ak vyskúšate cícerové karí z baklažánom podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.