logo

Škoricovo-hruškové chipsy

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Mám pre vás super tip ako uskladniť hrušky na zimu. Vďaka škorici vám sušené hruškové chipsy krásne prevoňajú celý domov, pričom si jednoducho pripravíte šikovný snack do práce, na cesty, alebo len tak na doma.

Potrebujeme:

  • 2 hrušky
  • 1 ČL cejlonskej škorice
  • 1 PL trstinového cukru

Postup:

  1. Hrušky nakrájame na veľmi tenké plátky s hrúbkou do 2 mm. S kvalitným ostrým nožom to ide ľahko. Vyrezať môžete aj strednú časť s jadrovníkom.
  2. Plátky poukladáme na plech s papierom na pečenie, posypeme škoricou a trstinovým cukrom. Hrušky je dobré rozložiť tak, aby sa neprekrývali, prípadne použite aj dva plechy.
  3. Sušíme 2 hodiny pri 90°C, pričom ich každú polhodinu otočíme.
  4. Po dvoch hodinách sú plátky vysušené, necháme vychladnúť a vychutnávame :)

Ak ste nasušili veľa hrušiek, môžete ich pridať aj do domácich vločiek.

Ak vyskúšate škoricovo-hruškové chipsy, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.