logo

Pikantný nakladaný cesnak

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Keď ma chytá smútok za letom, zavarím si ho do fľaštičiek. Letmý pohľad na poličky v komore ma aj v zime pošteklí hrejivým lúčom a ja už v hlave snovám plány na ďalšiu sezónu. 

Ak máte dostatok domáceho cesnaku, vyskúšajte tento pikantný s chilli papričkami, naložený vo víne. Je skutočnou delikatesou! Naložiť môžete samozrejme aj kupovaný, ale ideálne z trhu či priamo od farmára, aby ste mali istotu, že kupujete kvalitný cesnak bez kazov a plesní. Iba takto vám totiž táto lahôdka naozaj vydrží.

Na 5 malých fľaštičiek som použila:

  • 5 kusov cesnaku
  • 10 chilli papričiek
  • 1 červenú papriku
  • celé čierne korenie (15 ks)
  • bobkový list (5 ks)
  • 5 čl olivového oleja

Nálev uvaríme z:

  • 1,5 dcl bieleho vína
  • 0,75 dcl octu
  • 0,75 dcl vody
  • 1/2 čl soli
  • 30 g kryštálového cukru

Postup:

  1. Cesnak olúpeme, pričom vyberáme iba pevné celé strúčiky.
  2. Fľaše aj s viečkami vyumývame v horúcej vode.
  3. Do každej fľaše vlejeme na dno jednu čajovú lyžičku olivového oleja.
  4. Postupne ukladáme cesnak, chilli papričky, nakrájanú červenú papriku.
  5. Medzi to vložíme do každej fľaše jeden bobkový list a guličky čierneho korenia.
  6. Uvaríme nálev a horúci nalejeme do fliaš.
  7. Sterilizujeme pri 80°C 15 minút.

Pikantny nakladany cesnak 2

Ak vyskúšate nakladaný cesnak podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca Alebo mi napíšte komentár tu dole :)

One thought on “Pikantný nakladaný cesnak”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.